Advent Prágában és Kutná Horaban, 2021. december 4-5.

 

 

Időpont: 2021. december 4-5. (szombat-vasárnap)

 

Utazás: légkondis különbusszal

 

Szállás: egyszerű hotelban Prágában, 2-3-4 személyes szobákban

 

Étkezés: otthonról szendvicsek, számtalan étterem, szálláson reggeli

 

Mit hozzak? jókedv, meleg öltözék

 

Okmány, deviza: személyi, védettségi, 1000 CZK

 

Biztosítás: egyénileg kötendő!

 

Találkozó: december 4. 6:00  Az Ecseri út és Üllői út kereszteződésénél lévő Burger Kingnél.

Megközelítés Kék metróval vagy 3-as villamossal. 

6:15-kor indul a busz!

 

 

Közép-Európa legszebb fővárosában és a csehek "Esztergomában" töltjük advent második hétvégéjét. Prága mindenki számára nyújt újdonságot. A Világ egyik leggazdagabb óvárosában töltjük a délutánt és az estét. Kutná Horaban található a ritkaságszámba menő csont kápolna és a méretes Székesegyház az óvárossal. Rengeteg középkori műemlék, 2 napban. Az út zártkörű, baráti társaságunk részére! 

 

 

 

 

                                                                               PROGRAM

 

 

 

 

SZOMBAT, PRÁGAI NAP

 

 

 

Prága: a prágai 10. kerületből lévő szállásunkról villamossal tudunk bejutni az óvárosba a kora délutáni órákban. Aki még nem volt sosem Prágában, annak érdemes a fő csapásirányt követni: Vencel-tér-Óváros-tér (itt van a nagy vásár)-Károly-híd-Várnegyed. Ezt 8 óra alatt, egy vacsorával egybe kötve, kényelmesen lehet bejárni. A legfőbb látnivalók: Tyn templom, Orloj, Károly híd, Aranyművesek utcája, Szt Vitus székesegyház. Emellett számtalan templom, műemlékház stb a középkorból. Aki már ezeket látta, érdemes napijegyet venni és a külsőbb kerületek látnivalóit (is) bejárni. Ilyen a Trójai kastély, a Vysehrad negyed. Az elszántabb "sörlovagoknak" ajánlható a Liben kerületi, Hrabal által nagy lesiklásnak nevezett sörtúra. Az író kedvenc kocsmáiból még üzemel néhány. Egyszóval Prágában senki nem fog unatkozni. Főleg, hogy ilyenkor nagyon szépen ki van világítva, dekorálva.

 

 

 

VASÁRNAP, KUTNA HORAI NAP

 

 

 

Kutná Hora: a csehek egyik legjelentősebb vidéki műemlékvárosa. Itt található a hátborzongató Csont Kápolna. Emberi csontokból dekorálták a temetőkápolna belsejét. Ilyen a Világon mindössze néhány van. De ez a legjelentősebb. 600 éves emberi csontokból van itt címer, csillár, oltár. Az óvárostól 3 km-re található, itt külön megállunk. Az időnk nagy részét az óvárosban töltjük. A legfőbb látnivalók: Szent Borbála székesegyház (2. legjelentősebb cseh katedrális), Jezsuita kollégium, Patrícius házak, gazdagon díszitett kőkutak, Kis kastély, Szent Jakab templom, Cseh Ezüstmúzeum stb. A város egy dombtetőn terül el. Teraszáról szépséges kilátással. Ebédelni érdemes egy jó kis füstölt, kemencés csülköt, aminek itt nagy hagyománya van. 

 

 

 

Érkezés a kiindulópontra 22:00 körül.

 

 

Költség: 29.000 Ft/fő.  

29.000 Ft-ot november 15-ig kell fizetni, a busz előlegezésére.

 

Tájékoztatás és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen

 

Jelentkezési határidő: november 15.