XOPQBNMKK
Advent 4 országban, 2018. december 8-9. PDF Print E-mail
Buszos országjárás

 

Időpont: 2018. december 8-9. (szombat-vasárnap) 

Utazás: különbusszal

Szállás: Znojmoban, panzióban, 2-3-4 személyes szobákban.

Étkezés: étterem lehetőség Znojmoban és Pozsonyban. 

Felszerelés: esőkabát, bakancs, jókedv .

Okmány, deviza: személyi, 500 Korona, 20 EUR, igénytől függően.

Biztosítás: egyénileg történik.

Találkozó: december 8. 6:00  Ecseri út és Üllői út kereszteződésében lévő Burger Kingnél. Megközelíthető a Kék Metróval, Ecseri út megállóig. 6:15-kor indul a busz!

 

 

 

4 országban is megünnepeljük az adventet! Magyarország-Ausztria-Csehország-Szlovákia kört járunk be. Egyik legszebb hazai városunk, Sopron a kezdő, majd átmegyünk egy Ausztria északi részén fekvő pincesorra, végül Znojmóban töltjük az estét. Másnap Mikulov délelőtt és Pozsony délután adja a programot. Fontos megjegyezni, hogy egyik sem tömeghely. Aki szeretne tömegmentesen ünnepelni, annak érdemes eljönni. FIGYELEM!!! Az út saját társaságunk részére szerveződik és zártkörű! 


 

 

 

 

                                                                                      PROGRAM  

 

 

 

 

SZOMBAT, OSZTRÁK-MAGYAR NAP

 

 

 

Sopron: a hűség városa 2 helyszínen is rendezvényt tart: főtér és várkerület. Az egyik legszebbnek tartott hazai műemlékvárosunkban sokan jártak már, de valahogy advent idején nem szokás tömegesen felkeresni. Pedig a nagyváros nem akármilyen vásárral és díszítéssel vár Bennünket. Főbb látnivalók: Orsolya templom, Tűztorony, Bencés templom, Patika Múzeum, Várfal, polgári házak.

 

 

 

Hadres: Európa leghosszabb pincesorán is tartanak adventot, 2 hétvégén át. Szombat délután maskarás felvonulás, kézműves piac és természetesen borkóstolók gazdagítják a programot. A kizárólag kézzel készített termékek mellett zenés programok is várják csapatunkat. A pincesoron sötétedéskor fáklyákat gyújtanak meg, ami remek fotótéma.

 

 

 

Znojmo: a történelmi Morvaország déli részének központja, a kevésbé ismert Znojmo. A Thaya-folyó feletti teraszon találjuk az óvárost, a maga középkori pompájában. Régi borvidéken járunk, itt nem a sörgyártás dominál, mint máshol az országban. Természetesen a város főterén vásárt és zenés programokat találunk. A 4 ország közül itt érdemes a vásárban ajándékot venni. A cseh kézműves portékák jó minőségűek, ötletesek és nem drágák. A városban számtalan étteremben lehet vacsorázni és a remek sörök és knédlik mellett a helyben termelt vörös borokat is érdemes megkóstolni. Főbb látnivalók: gótikus Szt Miklós templom, 9 tornyos városháza a 15.századból, Minorita kolostor, egykori őrgrófok vára, rotunda a 11.századból, Szt Vencel kápolna. Znojmo belvárosa csodaszép, érdemes egy esti sétát tenni. 

 

 

 

 VASÁRNAP, CSEHSZLOVÁK NAP :-)

 

 

 

Mikulov: a szintén a dél-morvai régióban található Mikulov, ugyancsak bortermő vidéken fekszik. Itt írták alá a tanulmányainkból ismert nikolsburgi (régi neve) békét 1621-ben. Főbb látnivalók: 18.századi barokk várkastély, remek kilátással, 16-18. századi barokk főtér, 16. századi zsinagóga és temető, Szt. Sebestyén templom, 15. századi Kecskevár. A főtéren adventi vásár található. A 7000 fős, kedves kisváros, szintén a nem tömeghelyekre jellemző, visszafogott hangulattal vár.

 

 

 

 

Pozsony: az egykor magyar nagyvárosban, természetesen jóval nagyobb adventi forgatag vár, mint előző helyszíneinknél. Viszont nincs az a tömeg, mint Bécsben és még élvezhető. Mellesleg olcsóbb is. A rengeteg bódéban még mindig kedvező áron vásárolhatunk ajándékot, igaz már Euróért. A délutánt és a kora estét töltjük itt. Tehát már lesznek színpadi előadások és az ünnepi kivilágítást is élvezhetjük a sötétben. A félmilliós nagyváros, magyar vonatkozású műemlékei: 4 saroktornyos vár, Szt. Márton dóm, Ferencesek temploma, Jezsuita templom, Kapucinus templom. 

 

 

 

 

 

Érkezés: 21:00 körül. 

 

 

Költség: 19.500 Ft/fő. A buszt le kell előlegezni, ezért 9.500 Ft-ot november 10-ig kell fizetni. A szállást a helyszínen kell fizetni.

 

Tájékoztatás és jelentkezés:  CLOAKING  címen.

 

Jelentkezési határidő: november 10. Ezen túl már a várólistások jöhetnek a megmaradt helyekre!

 .