Velencei Karnevál+szlovén óriás barlangok, 2024. február 17-19.

 

 

Időpont: 2024. február 17-19. (szombat-hétfő) 1 nap szabi!

 

Utazás: különbusszal

 

Szállás: 2-3-4 személyes szobákban, Latisana-ban, hotelban

 

Étkezés: otthonról szendvicsek, reggelik a szálláson, étterem lehetőségek

 

Mit hozzak? jókedv, esőkabát

 

Deviza, okmány: 70 EUR, személyi

 

Biztosítás: egyénileg kötendő!

 

Találkozó: február 17. 6:00  Az Ecseri út és Üllői út kereszteződésénél lévő Burger Kingnél.

Megközelítés Kék metróval vagy 3-as villamossal. 

 

6:15-kor indul a busz!

 

 

Olaszország leghíresebb karneváljára és egyben a világ talán legszebb reneszánsz városába utazunk. Emellett a két óriás szlovén barlang is terítékre kerül. A 3 program egyesével is nagy élményt nyújt. Mind természeti, mind kulturális tekintetben is gazdag út. Aki teheti, élje át 3 napban! Az út zártkörű, baráti társaságunk részére! 

 

 

 

 

 

                                                                               PROGRAM

 

 

 

SZOMBAT

 

 

 

Postojna-cseppkőbarlang: az óriási cseppkőbarlang még a hazai nagy barlangjaink szemszögéből is igen hatalmas. A rengeteg cseppkőcsodát, termet, föld alatti kisvonattal érjük el. 3 órát töltünk itt. Belépő: 28,5 EUR/fő.

 

 

 

VASÁRNAP

 

 

 

Velence (Venezia): a híres karnevál adja az út gerincét. Ilyenkor korabeli ruhákban öltözött helyiekkel sétálhat a turista, az óvárosban. A rengeteg palota, csatorna, templom, tér és sziget, egész napos látnivalót ígér. Velence közeléből, vonattal jutunk be a belvárosba. Itt napijegy váltható fakultatív jelleggel, ami az összes menetrendi hajóra érvényes. Köztük Murano és Burano szigetére is! A vasúti jegy kb 15 EUR költség. A fesztivál utolsó, vasárnapi napján leszünk itt. A tömeg szombaton érkezik. Ezt elkerüljük vasárnap. 

 

 

 

  HÉTFŐ 

 

 

 

Skocjan-barlang: a másik barlanggal ellentétben  (Postojna), ez a barlangóriás a hatalmas föld alatti kanyonjával bűvöl el. A vezetett túra csúcspontja, az a híd, ami a dübörgő Skocjan-folyó felett átvezet. 3 órát leszünk itt. Belépő: 16 EUR/fő.

 

 

 

Érkezés a kiindulópontra 23:00 körül.

 

 

Költség: 68.500 Ft/fő.  

68.500 Ft-ot február 2-ig kell fizetni, a busz előlegezésére.

 

Tájékoztatás és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. 

 

Jelentkezési határidő: február 2.