Dobronak és Lendva, 2019. november 16.

 

 

Időpont: 2019. november 16. (szombat)

 

Utazás: különbusszal.

 

Étkezés: otthonról szendvicsek

 

Mit hozzak? jókedv, túrabakancs, esőkabát

 

Okmány, deviza: személyi, 10 EUR.

 

Biztosítás: egyénileg kötendő!

 

Találkozó: november 16. 6:00  Az Ecseri út és Üllői út kereszteződésénél lévő Burger Kingnél.

Megközelítés Kék metróval vagy 3-as villamossal. 

6:15-kor indul a busz!

 

 

Ezúttal Szlovénia, magyarok lakta vidékén barangolunk. A határhoz közel 3 érdekes helyet keresünk fel. Egy hatalmas orchideafarmot trópusi melegházzal, egy erdei tavat kápolnával és egy szőlőhegyet kilátóval. Minden korosztálynak ajánlott! A 3 közeli látnivaló, egész napos és változatos élményt nyújt, a csapat számára. Az út zártkörű, baráti társaságunk részére! 

 

 

 

 

                                                                               PROGRAM

 

 

 

 

Dobronaki orchideafarm és trópusi kert: a falu határában épült ki egy Közép-Európában egyedi és persze legnagyobb ilyesfajta kertészet. Geotermikus energiával tartják melegen a növényeket. Maga az eladótér akkora, hogy az önmagában egy kiállítás és látvány. A trópusi kert -a novemberi hidegben- igen érdekes látnivalónak ígérkezik. A több csarnokból álló épület, rengeteg trópusi növényt rejt, 1500 nm-en. Kvázi egy esőerdőbe sétálhatunk. Belépő 5 EUR, aminek a fele levásárolható orchideára!

 

 

Bakónaki-tó: 2 km-re Dobronaktól gyönyörű tölgyesbe érkezünk. Ebben a hatalmas parkerdőben alakították ki magát a tavat. Egy dombot megmászva találjuk a Szent Vid kápolna, impozáns épületét. Igazi erdei kápolna ez, amit szépen körbeölelnek a tölgyek. Alatta található egy bővizű forrás. 26 energiapontot mértek itt ki természetgyógyászok. Leginkább erről híres ma a terület. Állítólag gyógyító hatású rezgések vannak itt. November közepére tehető ezen a környéken a tölgyek leveleinek színpompája. Reméljük napsütéssel együtt remek fotókat készíthetünk majd. 5 km gyaloglásra készüljünk.

 

 

Lendva-hegy: Lendva városa fölé emelkedik egy szép kultúrtáj. Gondosan megművelt szőlőskertek, girbe-gurba dombok és a tetején egy nem rég átadott, exkluzív vinárium torony. Kb 6 km-es túrával és 150m emelkedéssel érjük el az építményt. Borbisztró is üzemel benne! A tetejéből remek kilátás. Szerencsés esetben láthatjuk az Alpok keleti nyúlványait is. 5 EUR a csoportjegy. A nap lezárásaként, az egyik pincészetbe érdemes kóstolni remek borokat. Szlovénia egyik borvidékén járunk, ami Zala megyébe is átnyúlik! Fakultatív, egyéni programként. Lenn a városban, érdemes megnézni a Makovecz által építtetett kultúrközpontot és a domboldalba épült Lendva várát is!

 

 

 

 

Érkezés a kiindulópontra 21:00 körül.

 

 

Költség: 9.800 Ft/fő.  

9.800 Ft-ot október 21-ig kell fizetni, a busz előlegezésére.

 

Tájékoztatás és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen

 

Jelentkezési határidő: október 21.