Rax, 2019. július 20.

 

 

Időpont: 2019. július 20. (szombat)

 

Utazás: légkondis különbusszal.

 

Étkezés: otthonról szendvicsek, hüttékben éttermek.

 

Mit hozzak? jókedv, túrabakancs, esőkabát, sapka, napkrém, túrabot.

 

Okmány, deviza: személyi, 30 EUR.

 

Biztosítás: egyénileg kötendő!

 

Találkozó: július 20. 5:00  Az Ecseri út és Üllői út kereszteződésénél lévő Burger Kingnél.

Megközelítés Kék metróval vagy 3-as villamossal. 

5:15-kor indul a busz!

 

 

Alpesi tájakra utazunk a nyár közepén. Az Alpok egy legkeletibb, 2000-es hegytömbjére kapaszkodunk fel. Ez a Rax-Alpok. Nem más, mint egy átlagosan 1700 méter magas, dolomit plató. A fennsíkon töltjük az egész napot. Többféle nehézségi fokozatból lehet választani, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. A híresebb Schneeberg tőszomszédságában, itt valamivel kisebb a tömeg. Gyerünk fel az Alpokba! Irány Ausztria! Az út zártkörű, baráti társaságunk részére! 

 

 

 

 

                                                                                                             PROGRAM

 

 

 

 

Rax-fennsík túra: a Soprontól 80 km-re található alpesi plató remek túraterep a kezdőknek is. Ugyanis -osztrákoknál elsőként- itt építettek hegyi felvonót, 1926-ban. Nagyságrendileg 500 méterről 1500 méterre 8 perc alatt szállít fel a kabinos felvonó. A korai pesti indulás, a kígyózó sorok megelőzése miatt lett beiktatva. 9 teljes óránk van a fennsíkra. Buszunk a keleti oldalon fog parkolni és a legmagasabb 2007 méteres főcsúcs (Heukuppe) a nyugati oldalon található. A legedzettebbek ezt oda-vissza és 1500 métert leküzdve 9 óra alatt teljesíthetik is. Ez a felvonó nélküli verzió. Ami viszont a többséget érinti, az a le-fel felvonózás (25 EUR) és a fennsíkon való túrázás. Ebből az alap kör, kb 12 km-es és 250 szintet tartalmaz. Érint több hüttét, több kilátópontot és egy botanikus kertet is. A hegyen keresztek és egy kápolna is áll. Ezt lehet kombinálni pl a lefelé gyaloglással, így megspórolva a felvonó díjának felét. Ebben az időszakban már hó nem várható. A dolomit plató szélei meredeken zuhannak a mélybe, látványos kőtornyokkal. Ezeket biztonságos fa kilátópontokról nézhetjük meg. Érdemes a túra végén a parkoló melletti hegyi folyó smaragdzöld színét megnézni. Neve Schwarza. Ez a vízfolyás választja el a Schneeberg tömbjétől. A fennsíkról egész nap remek kilátás akad a környékbeli alpesi magaslatokra, mivel itt már törpe fenyves vagy gyephavas a jellemző. A várható kánikula esetén felüdülést jelent majd a hegyvidék. Zivatarok esetén több menedékházba is be lehet húzódni, ez se lehet gond. A könnyed sétától a kemény hegyi túráig mindenki megválaszthatja a maga távját. Minden korosztálynak ajánlott!

 

 

 

 

Érkezés a kiindulópontra 23:00 körül.

 

 

Költség: 11.000 Ft/fő.  

11.000 Ft-ot június 30-ig kell fizetni, a busz előlegezésére.

 

Tájékoztatás és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen

 

Jelentkezési határidő: június 30.