Bakony és Zala, 2021. november 13-14.

Időpont: 2021. november 13-14. (szombat-vasárnap) 

Utazás: légkondis különbusszal

Szállás: panzióban, 2-3 személyes szobákban, Nagykanizsán

Étkezés: egyénileg, városi éttermek

Mit hozzak? jókedv, esőkabát, túrabakancs

Biztosítás: egyénileg

Találkozó: 2021. november 13. 6:00, Ecseri út, Burger King

 

 

 Hazánk legnagyobb kiterjedésű hegységébe és a legerdősültebb magyar megyébe visz az utunk. Ami várható: bauxit cseppkő, vulkán belseje, óriási platánok, Balaton, termálfürdő, óriási bükkösök, barokk épületek, göcseji táj stb. Aki jön, szépet lát! Sok az újdonság benne, amit kevesen ismernek. Menjünk! FIGYELEM!!! Az út saját társaságunk részére szerveződik és zártkörű!

 

 

                                                                                      PROGRAM

 

 

 

 

SZOMBAT, BAKONYI NAP

 

 

 

Gic: a Bakony északi lábánál található kicsiny falu érdekessége, a színes biciklik. Különböző színben pompázó -olykor matuzsálemi- biciklik alkotják a falu utcáinak névtáblatartóját. Így minden sarkon található egy. Meglehetősen érdekes fotótéma.

 

Pápa: a magyar barokk fővárosában nézünk szét. A híres kastély és parkjában az ország legnagyobb platánja. Szép a sétálóutcája, a barokk polgári házakkal. Itt találjuk a Kékfestő Múzeumot is. 

 

Darvastó: Sümeg közelében található egy lefejtett bauxitlencse. Ez a Gánt melletti vörös, holdbéli táj testvére és persze jóval kevéssé ismert. Érdekessége a falon lefolyó vörös, cseppkőképződmény. 2km a táv.

 

Haláp: Tapolcától északra van egy kevéssé ismert "Balatoni tanúhegy". Gyakorlatilag elbányászták a közepét és a tetejét. Épp ezért remekül lehet tanulmányozni a vulkán kialakulásának folyamatait. Itt található az ország legszebb és legtöbb bazaltoszlopai. Kiépített tanösvényen bejárható. 3 km a táv.

 

Zalakaros: az egyik leghíresebb és legkomolyabban kiépített termálfürdőnkben töltjük a késő délutánt. Aki nem szeretne fürdeni, annak javasolt az egyik közeli borospincében kóstólnia. Zalakaroson vacsorázni is van mód. 

 

 

 

 

VASÁRNAP, ZALAI NAP

 

 

 

Letenye: a kisváros központjában áll egy óriási platánfa. Nem sokkal marad el a pápai testvérétől. Szép színű és alakú faleveleket gyűjthetünk. 

 

 

Vétyemi ősbükkös: itt található hazánk legmagasabb erdeje. A 200 éves bükkerdőben, 40-50 méterre nőnek a fák! A közeli Marócról közelítjük meg a szőlőhegyen át. 10 km a táv.

 

 

Milejszeg: a Göcsej legszebb fekvésű faluja. 2 dombhát között, egy alacsonyabb dombháton fekszik a falu. Mindez Pálfiszeg határából látható. A 2 falu közötti, ún. templombajáró úton megyünk át. 2km a táv. 

 

 

Keszthely: a délután nagy részét a városban töltjük. Helikon Park, Festetics-kastély, Balatoni sétány, Balatoni Múzeum, napnyugta a mólóról. Mindenki tartalmasan töltheti el az időt. 

 

 

 

Hazaérkezés 21:00 körül.

 

 

 

Költség: 20.000 Ft/fő. A busz előlegezésére 20.000 Ft-ot kell utalni, november 2-ig.

 

Tájékoztatás és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

Jelentkezési határidő: 2021. november 2.