Alsó-Ausztria, 2024. április 13.

Időpont: 2024. április 13. (szombat) 

Utazás: különbusszal

Étkezés: otthonról szendvicsek

Mit hozzak? jókedv, esőkabát, kamásli

Valuta, okmány: személyi, 5 EUR kp

Biztosítás: egyénileg

Találkozó: 2024. április 13. 5:00, Ecseri út, Burger King

 

 

 Bécsben sokan jártak már. Viszont a tágabb környezetében rengeteg az ismeretlen csoda egy magyar számára. Ilyen hiánypótló út a két holt ismeretlen helyszínünk. Alsó-Ausztria 2 kevésbé ismert, de annál szebb látnivalóját keressük fel. Délelőtt egy középkori várkastélyt, délután a tartomány legnagyobb szurdokát. Hóolvadás idején megyünk, így szinte biztos a vízesések robaja. Itt biztosan kevesen jártak, ezért mindenkinek érdemes eljönni, az újdonságok miatt.   FIGYELEM!!! Az út saját társaságunk részére szerveződik és zártkörű!

 

 

                                                                                      PROGRAM

 

 

 

Kreuzenstein vára: a korábbi látogatók beszámolója alapján, ezt a 12. századi mese várkastélyt kívülről érdemes megnézni. Egy gróf tulajdonát képezi és csak 5%-a látogatható a termeknek, rövid idő alatt, 15 Euróért. Ezért mi kívülről járjuk körbe, a középkori erődítményt. Ausztria egyik legszebb várkastélya, számtalan történelmi film forgatási helyszíne. Leginkább Vajdahunyad várára hasonlít. Stockerau mellett, egy dombtetőn áll. 

 

 

Ysperklamm szurdok: délután a tartomány legnagyobb és legszebbnek mondott szurdoka, a Nagy-Ysper-patak lépcsős vízeséseit járjuk be, 300 méter szintet emelkedve. A mohás gránitsziklák és a fenyvesek, szép fotótémát eredményeznek. Csak érmével lehet bejutni. 5 EUR apró kell hozzá! Személyzet nincs! Kő és falépcsőkkel ki van építve. Nem egy túlzsúfolt hely. 

 

 

 

 

 Hazaérkezés éjfél körül.

 

 

 

Költség: 20.000 Ft/fő. A busz előlegezésére 20.000 Ft-ot, április 2-ig szükséges utalni.

 

Tájékoztatás és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

Jelentkezési határidő: 2024. április 2.