Advent egy szurdokban, 2019. december 8.

 

Időpont: 2019. december 8. (vasárnap)

Utazás: különbusszal

Étkezés: vásárban lehetséges

Mit hozzak? túrabakancs, meleg kabát, jókedv :-) 

Okmány, deviza: személyi, 20 EUR

Biztosítás: egyénileg történik. 

Találkozó: december 8. 6:00  Ecseri út és Üllői út kereszteződésében lévő Burger Kingnél. Megközelíthető a Kék Metróval, Ecseri út megállóig. 

6:15-kor indul a busz! 

 

 

Ausztria 2 különleges helyszínén fordulunk meg az ünnepek előtt. Egyrészt egy szurdok bejáratánál lévő egyedi adventi vásárban, másrészt egy középkori apátságban. A Bécstől délre eső helyszínek változatos programot adnak, mivel túra és kultúra is jelen lesz, az adventi hangulaton kívül. Ausztriában nagy hagyománya van az adventi vásároknak, ezért is esett a választás ezekre a helyekre. Itthonról kevésbé ismert és nagyon egyedi helyszínekről van szó. Érdemes eljönni! FIGYELEM!!! Az út saját társaságunk részére szerveződik és zártkörű!

 

 

                                                                                      PROGRAM

 

 

 

 

Heiligenkreuz: a délelőtt folyamán, a Bécsi-erdőben megbúvó kis városka gyönyörűséges középkori apátságát keressük fel. Ez a világon a 2. legrégebb óta folyamatosan működő ciszterci apátsága! Tehát a mai napig barátok és apácák ténykedése figyelhető meg az ősi falak között. Világhírű a gregorián kórusa. 1133-ban alapították, így még egyes részei román stílusban maradtak fenn. Az épületek közül kiemelkedik a román-gótikus, háromhajós templom. Oszlopcsarnoka lenyűgöző. 43 harang található benne, ami billentyűkkel működik. Az apátság kerengője szintén kiemelkedően robusztus boltívek rendszeréből áll. A templom egyik sarkában barokk tornyot emeltek és szintén ebből a korból maradt fenn a berendezése is az épületnek. 10 Eur körüli áron, mindezt meg is tekintjük. Él itt magyar apáca is, reméljük ő be tudja nekünk mutatni. 

 

 

 

 

Johannesbachklamm: a délutánt a bécsiek egyik kedvelt kirándulóhelyén töltjük. Kizárólag ezen a hétvégén rendezik meg a vásárt a szurdok bejáratánál, a patak két oldalán. Itt található Ausztria legnagyobb karácsonyfája, ami 20 méteres! A fenyvesekkel körülvett patakvölgyben, helyi termelők árulják portékáikat. Természetesen forralt bor, sült kolbász is kapható, mert anélkül nincs osztrák advent! Magát a szurdokot érdemes még a vásár előtt bejárni, ami összesen egy 6 km-es körtúra. Kiépített, patakos szurdokvölgy, kevés szintkülönbséggel. Gyerekeknek is ajánlható! A vásárban megjelenik a Mikulás és fellépések is lesznek. 3 Eur a belépő a rendezvényre.

 

 

 

 

 20:00 körül érünk a kiinduló pontra. 

 

 

 

Költség: 9.600 Ft/fő. A buszt le kell foglalni, ezért 9.600 Ft-ot november 8-ig kell fizetni. 

 

Tájékoztatás és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

Jelentkezési határidő: november 8. Ezen túl már a várólistások jöhetnek a megmaradt helyekre!