Zakopane, 2024. január 27-28.

Időpont: 2024. január 27-28. (szombat-vasárnap) 

Utazás: különbusszal

Étkezés: reggeli a szálláson, Zakopane-ban számtalan étterem

Szállás: Zakopane közeli panzióban, 2-3-4 személyes szobákban

Mit hozzak? jókedv, meleg öltözet, kamásli

Valuta, okmány: személyi, 100 PLN (piac, vacsora)

Biztosítás: egyénileg

Találkozó: 2024. január 27. 5:00, Ecseri út, Burger King

 

 

  A lengyelek magashegyi üdülővárosában és annak környezetében töltjük a hétvégét. A farönkös házak sokasága, a magas hegyormok és a lengyel finomságok jellemzik ezt a 2 napot. Érdemes eljönni, mert szinte biztos télies, vastag hótakaró fogad, a maga hangulatával. FIGYELEM!!! Az út saját társaságunk részére szerveződik és zártkörű!

 

 

                                                                                      PROGRAM

 

 

SZOMBAT ÉS VASÁRNAP

 

 

 

Zakopane: a nagy kiterjedésű Lengyelország, egyetlen magashegyi üdülővárosában fogunk 2X fél napig barangolni. Szombaton érdemes A Gubalowkára felmenni siklóval vagy gyalog. Odafenn lehet lovas szánozni. Ez a kis domb, mint egy dobogó funkcionál, a Magas-Tátra 2000 méter feletti csúcsainak kilátásához. A látvány -tiszta idő esetén-leírhatatlan. A város már kellően magasan helyezkedik el, hogy uralkodó a fenyőerdő és rendszerint havas is a táj errefelé. A sikló közelében található a piac. Itt a sajt és tejkaramella az, ami elég jó minőségi és jellemző az országra. A belváros tele van rönkházzal, jó fotótémát adva. Számtalan helyen beülhetünk vacsorázni. Kb fél óra és egy közeli falusi panzióban elfoglaljuk a szállást. Vasárnap közösen reggelizünk a szálláson. Majd visszatérünk Zakopane-ba. A város felett húzódó Magas-Tátra, 20%-a esik lengyel területre. Elsősorban a Kasprowy Vierch csúcsára érdemes lanovkával felmenni. Az 1987 méter magas csúcs közelébe repít, Európa egyik legrégibb felvonója, ami 1936 óta üzemel. A csúcsról, ami a lengyel-szlovák határon áll, remek panoráma lehetséges jó idő esetén. Egy rövid sétát érdemes odafenn tenni. 109 PLN a retúr jegy és a hosszú sorok miatt, online érdemes előre megvenni. A város déli határában több völgybe is érdemes túrázni, ha odafenn épp nincs jó látási viszony. Akkor marad a kárpáti fenyők behavazott látványa. A 800 méteren fekvő városban, több történelmi kolibát (rönkház) tudunk lefotózni. Érdemes egy ebéddel zárni a programot, valamelyik hangulatos rönkházban. A városban szabadprogram keretében leszünk. Nincs megszabva, ki mit szeretne megnézni! 

 

 

 

 

 Hazaérkezés 23:00 körül.

 

 

 

Költség: 32.000 Ft/fő. A busz előlegezésére 32.000 Ft-ot, január 2-ig szükséges utalni.

 

Tájékoztatás és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

Jelentkezési határidő: 2024. január 2.