Maribor és Pohorje, 2023. augusztus 19.

 

Időpont: 2023. augusztus 19. (szombat) 

Utazás: prémium különbusszal

Étkezés: egyénileg

Felszerelés: esőkabát, jókedv, személyi, 30 EUR

Biztosítás: egyénileg történik

Találkozó: augusztus 19. 5:00  Ecseri út és Üllői út kereszteződésében lévő Burger Kingnél. Megközelíthető a Kék Metróval, Ecseri út megállóig. 5:15-kor indul a busz!

 

 

 

 Szlovénia második legnagyobb városát és a fölé magasodó Pohorjét járjuk be. Tehát túra és kultúra egyaránt jelen lesz ezen a napon. FIGYELEM!!! Az út saját társaságunk részére szerveződik és zártkörű! 

 

 

 

 

                                                                                                  PROGRAM

 

 

 

 

Pohorje: az 1000 méter fölé emelkedő hegység, már az Alpok szerves része. Egykoron Stájerország része volt. Szép fenyvesek és bükkösök közé érkezünk meg a felvonóval 1000 méterre. Két látnivalót fűzünk fel a körtúránkra. Elsőként egy sziklafalról lezúduló vízeséshez túrázunk, ami a Framski slap nevet viseli. Második célpontunk a Reski Vrh 1142 méteres magaslata. Innen szép kilátás tárul elénk, az osztrák hegyek felé. A túra hossza 12 km. A felvonót lefelé is igénybe vesszük. Kb 20 EUR.

 

 

Maribor: a délutánt a nagyváros csinos belvárosában töltjük. Helyi közlekedéssel jutunk be a belvárosba, a felvonó alsó állomásától. A Dráva szeli ketté, az egykori stájer várost. Főbb látnivalók: főtér környéki barokk paloták, reneszánsz városháza, barokk várnegyed, Piramida magaslat kilátója. A várba be lehet menni és szép a rokokó lépcsőháza és a díszterme. Belépős.

 

 

 

 

 

 

  

Pestre érkezés 23:00 körül.

 

 

 

 Költség: 21.000 Ft/fő. A busz előlegezésére, 21.000 Ft-ot augusztus 10-ig kell utalni.

 

 

 

Jelentkezési határidő:  március 1.