Piran, a mediterrán advent, 2023. december 2-3.

 

Időpont: 2023. december 2-3. (szombat-vasárnap)

Utazás: prémium különbusszal

Szállás: pirani panziókban

Étkezés: egyénileg, sok étterem

Felszerelés: esőkabát, jókedv, személyi, 30 EUR

Biztosítás: egyénileg történik

Találkozó: december 2. 6:00  Ecseri út és Üllői út kereszteződésében lévő Burger Kingnél. Megközelíthető a Kék Metróval, Ecseri út megállóig. 6:15-kor indul a busz!

 

 

 

 Szlovénia rövid tengerpartjának ékkövét, a szépséges Pirant járjuk be. Az olaszos város tart adventi ünnepséget. A 3 oldalról tengerrel körülvett  város az egész adriai térség egyik legszebb városa. Hazafelé bejárjuk a szintén olaszos települést, Izolát. Sőt! Még túrázhatunk is egy magas partnál. FIGYELEM!!! Az út saját társaságunk részére szerveződik és zártkörű! 

 

 

 

 

                                                                                                  PROGRAM

 

 

 

SZOMBAT

 

 

Piran: a panzióink elfoglalása után az egész délutánt, estét, és a másnap reggelt is az óvárosban töltjük. A tengerparton hosszan lehet sétálni, Portoroztól Fiesáig. A főtéren ünnepi fény fogad. A sikátorokban igazi olaszos hangulatra lelünk. Érdemes felkaptatni az óváros feletti toronyba, mert igen szép onnan a panoráma (belépős). A másik magaslat szintén fizetős, ami a várfalat jelenti bástyákkal. Innen szépen kivehető a tengerbe nyúló félsziget. A városka feletti utcákban, mediterrán növényeket fotózhatunk. Babérlevél szedhető. De akár még a datolyaszilva is. Olívabogyó és jó bor is kapható. A városban sok reneszánsz épület fennmaradt, a Velencei K. időkből. Az olasz fagyi és a pizza, valamint a burek szinte elengedhetetlen tartozéka a vidéknek. 

 

 

VASÁRNAP

 

 

Izola: az olaszos-sikátoros belváros itt is szépen megtalálható, a fenséges adriai partvonallal. Reneszánsz épületek. Érdemes a várost nyugati irányban elhagyni, a tengerpart mentén. 3 km gyaloglás után elérjük a Strunjan Rezervátumot. Itt a szárazföld meredek parttal szakad a tengerbe, jó 70 méteres magassággal. Fenn és lenn is járható a magas part, de ajánlott a bakancs a csúszós kövek miatt (dagály). 6 km összesen,  a visszatéréssel. 3-4 órát leszünk a területen. 

 

 

 

 

Pestre érkezés 23:00 körül.

 

 

 

 Költség: 43.000 Ft/fő. A busz előlegezésére, 43.000 Ft-ot november 10-ig kell utalni.

 

Tájékoztatás és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

 

 

Jelentkezési határidő:  november 10.