Svájcig, az Alpokon át, 2024. augusztus 17-22.

 

Időpont: 2024. augusztus 17-22. (szombat-csütörtök, hosszú hétvége ) 2 nap szabi!

Utazás: prémium különbusszal

Szállás: hotelekben, 2-3-4 személyes szobákban, Salzburg környékén, illetve Tiranoban (svájci határnál)

Étkezés: egyénileg, olasz szálláson reggelik

Felszerelés: esőkabát, jókedv, napkrém, sapka, bakancs, személyi, belépőkre 38 EUR és 44 CHF

Biztosítás: egyénileg történik

Találkozó: augusztus 17. 6:00  Ecseri út és Üllői út kereszteződésében lévő Burger Kingnél. Megközelíthető a Kék Metróval, Ecseri út megállóig. 6:15-kor indul a busz!

 

 

 

Európa egyik legszebb területére utazunk, a Svájci-Alpokba. Fő célunk a Bernina-csoport, 4000 métert meghaladó hegyei. Ezen kívül a Bajor-Alpokba, Tirolba és Salzburg környékén is szétnézünk. Látjuk Európa legnagyobb jégbarlangját is! Gleccserek, magashegyek, olasz kisváros, bajor hegyi tó, jégbarlang, Tirol fővárosa, Salzburg óvárosa, alpesi hágóút. Ez mind egy útban. Az élmény tömény, az biztos. Minden nap van program, nincs hosszú, kimerítő utazás!  FIGYELEM!!! Az út saját társaságunk részére szerveződik és zártkörű! 

 

 

 

 

                                                                                                  PROGRAM

 

 

 

 

 

SZOMBAT

 

 

 

Salzburg:  Mozart városában  eltöltünk 3 órát. A barokk város főbb látnivalói: Hohensalzburg vára, főszékesegyház, Mirabell kastély. Az egész óváros UNESCO védelem alatt áll. A legszebb barokk városnak tartják. Híres továbbá a virágos kertje is. 

 

 

 

VASÁRNAP

 

 

 

Eisriesenwelt: Európa legnagyobb, látogatható jégbarlangja. A 42 km-es járathossz egy töredéke kiépített. 70 perces a túra hossza. 38 EUR. 

 

 

 

HÉTFŐ

 

 

 

Brusio spirál viadukt: a Bernina-hágótól délre eső település határában, egy történelmi vasúti kőhíd áll, ami spirál alakban lett kiépítve. Vonattal együtt reméljük, le tudjuk fotózni. 

 

 

 

Sassalbo: a Lage di Poschiavo hegyi tavat nézzük meg, a Sassalbo kilátóponttól. 

 

 

Bernina-hágó: a hágóba közel 2000 métert emelkedünk, az olasz szállásunktól. Több kilátóponton is tartunk felfelé fotószünetet. A 2330 méteren fekvő alpesi hágóból, teszünk délután egy túrát, a Lago Bianco, jókora méretű hegyi tavához. Kb 10 km magashegyi túra, nem nagy szintekkel!

 

 

KEDD

 

 

Diavolezza: 1000 métert emelkedünk, felvonóval. A 3000 métert közelítő felső állomásról pompás kilátás adódik a legkeletibb 4000-es hegyre, a Berninára. Alattunk több gleccser is fokozza a látványt. A Sass Queder 3066 méteres csúcsa, alig 100 méter szint és 1 km irányonként. A magasabb csúcs a másik irányban található a felvonótól, a 3207 méteres Munt Pers. 230 szint és 2 km irányonként. A felvonó -oda-vissza- 44 CHF online. 

 

 

Morteratsch-gleccser: ezt a gleccsert már láthattuk a csúcsról, de most gyalogosan elmegyünk a gleccser végéhez is. 150 méteres emelkedéssel érjük el, a gleccser végét. Irányonként 4 km a táv. 2050 méteren járunk. Körülöttünk minden kő és jég. 

 

 

SZERDA

 

 

Innsbruck: a tiroli főváros, szépséges belvárosát nézzük meg. Főbb látnivalók, az Inn partján álló városban: 15.századi őrtorony, az Aranytető, Diadalív, Ambras kastély, Hofgarten kert, Császári várpalota, rokokó stílusban stb. 

 

 

CSÜTÖRTÖK

 

 

Königsee: a Bajor-Alpok ékköve, 2700 méteres hegyek lábánál. A 600 méteren elterülő állóvíz hajózható! Érdemes sétálni és hajókázni is. 

 

 

Pestre érkezés 23:00 körül.

 

 

 

 Költség: 198.000 Ft/fő. A busz előlegezésére 66.000 Ft-ot május 10-ig, június 10-ig és július 10-ig kell utalni.

 

Tájékoztatás és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

 

 

Jelentkezési határidő: május 10.