Észak-Olaszország, 2021. augusztus 25-31.

 

Időpont: 2021. augusztus 25-31. (szerda-kedd) 5 NAP SZABI!

Utazás: prémium különbusszal

Szállás: hotelekben, 2-3 személyes szobákban, Monfalcone és Vergiate településeken

Étkezés: egyénileg, közös boltolás, számtalan étterem

Felszerelés: bakancs, esőkabát, jókedv, fürdőruha, személyi, védettségi

Biztosítás: egyénileg történik

Találkozó: augusztus 25. 6:00  Ecseri út és Üllői út kereszteződésében lévő Burger Kingnél. Megközelíthető a Kék Metróval, Ecseri út megállóig. 6:15-kor indul a busz!

 

 

 

 Egy meglehetősen tartalmas és sokrétű utazásra indulunk. A Világ egyik legszebb régiójának tartott Észak-Itáliába töltünk 1 hetet. A szlovén tengerpart, a nagy alpesi tavak és az Alpok hegyóriásai is szerepelnek a programban. Amiket látunk: föld alatti kanyon, mediterrán tengerpart, szubtrópusi hegyi tavak, botanikai szenzációk, jégsipkás magashegyek, itáliai reneszánsz építészet, vár, kolostor, templom, vízesés, cseppkőbarlang. Komoly élménybomba a résztvevőknek. Aki teheti, jöjjön el!  Nincs kötelező belépő! Mindenki maga döntheti el, hová vesz belépőt. FIGYELEM!!! Az út saját társaságunk részére szerveződik és zártkörű! 

 

 

 

                                                                                                  PROGRAM

 

 

 

 

SZERDA, TENGERPARTI NAP

 

 

Izola: a szlovének tengerpartja rövid, de kultúrált. A nyár végén az Adria elérheti a 28 fokot is, így fürdőzésre remek alkalom. A városban 3 program is ajánlható. Elsőként maga a tenger, mint egy miniüdülés. Másodszor a közeli magaspart, ami túrára invitál. Itt kilátópontok és szép geológiai rétegsorok találhatóak. Harmadszor maga a város, ami a Velencei Köztársaságban épült ki, így olaszos sikátorokban tekereghetünk. 

 

Éjszaka Monfalconeban.

 

 

CSÜTÖRTÖK, GARDA NAP

 

 

Vicenza: Andrea Palladio az az építész, aki késő reneszánsz épületek sorát építette fel a városban. A műemlékváros annyira jelentős, hogy az UNESCO listáján is szerepel. Rengeteg templom és palota kínál itt több órás látnivalót. 

 

 

Sirmione: a Garda-tónál járunk, ami egész Olaszország legnagyobb tava. A déli végében talájuk azt a félszigetet, ahol a kis városka található. Sirmione legfőbb nevezetessége a Scaliger kastély. A 31 méteres toronyból szép panoráma a városra és a tóra. 

 

Érkezés Vergiateba, ahol 4 éjszakát töltünk el. 

 

 

PÉNTEK, ORTA ÉS MAGGIORE NAP

 

 

Quicchio: a Szent Caterina kolostor a 14. századból való. Egy sziklaszirtre épült, közvetlen a Lago Maggiore partjára. Amellett hogy remek innen a panoráma, a kolostor is igen mutatós. 

 

Isola San Giulio: az Orta-tó közepén található festői kis szigetre kis hajóval lehet eljutni. A műemléksziget legfőbb nevezetessége a Bencés Kolostor és a Szent Julis Bazilika. Parádés a tó közepéről a panoráma a hegyekre. 

 

Verbania: a Lago Maggiore nyugati partján lévő városban egy jelentős botanikus kert található. A környék szépséges szubmediterrán kertjei közül ez a legjelentősebb. A Villa Taranto kertjében járunk. 1880 óta várja a nagyközönséget, töb mint 20.000 növényfajjal!

 

 

 

SZOMBAT, SZENT BERNÁT NAP

 

 

 

Nagy Szent Bernát-hágó: az Alpok legmagasabban, busszal is járható hágója. Az olasz és svájci határon fekvő Nagy Szent Bernát-hágó 2467 méteren fekszik. Itt érjük el utazásunk legtávolabbi és legmagasabb pontját is, a francia határhoz közel! 1050-ben ezen a helyen alapították a Szent Bernát kolostort. Ez az a hely, ahol a Bernáthegyi kutyát kitenyésztették. A mai napig élnek itt ezek a kutyák, akiket lavinamentésre tartanak. A hágóban található egy tengerszem, étteremmel. 

 

 

Pointe de Drone túra: a 2950 méteres csúcs 500 méteres szintemelkedéssel érhető el. Ezt a legtöbben tudják teljesíteni. Mivel oda-vissza azonos az út, bármikor vissza lehet fordulni. A nagyobb túrára vállalkozók akár még tovább is haladhatnak a gerincen. Normál túrafelszerelés elegendő. A csúcsról látható az Alpok rengeteg 4000-es csúcsa. Köztük a 4810 méter magas Mont Blanc is. Ami csak 35 km légvonalban! Keleti irányba a Matterhorn is látható. Több gleccser és számtalan tengerszem a csúcsot elérő ajándéka. 

 

Aki nem szeretne túrázni, annak van lehetősége egész napos Milánó városnézésre. A buszunk hozza-viszi a szálláshoz közeli vasútállomásra. 52 perc a közvetlen vonat menetideje. 11 EUR a retúr jegy. 

 

 

 

VASÁRNAP, LUGANOI ÉS COMOI NAP

 

 

 

Rescia: a Luganói-tó egyetlen, de annál szebb megállója ez. A tó olasz oldalán maradva, nagyszerű a panoráma a fjordszerű tóra és a magas hegyekre. Rescia faluban található egy barlang, aminek a végén egy vízesés hull alá. Belépős!

 

Colica: a Comoi-tó északi végéből, Colica faluból, remek a panoráma az olaszok 3. legnagyobb tavára. 

 

Varenna: az egész környék egyik legszebb városa. A szépséges itáliai építészet mellett egy panorámát nyújtó erődítménybe is felkapaszkodunk, a nagyszerű kilátásért. A Vezio kastély tornyánál járunk. 

 

Belaggio: az Y alakú Comoi-tó közepénél járunk. A település egy félszigetre épült, így szédületes a panoráma. Mindenütt víz és hegy!

 

 

HÉTFŐ, VERONAI NAP

 

 

Verona: jelentős építészeti emlékekkel bíró, ősi város. Az Adige-folyó kanyarulatában fekvő óvárost nézzük meg. Amfiteátrum, árkádok, templomok, paloták a főbb látnivalók. A nagyváros szerepel az UNESCO listáján. Egyetlen programunk mára, hogy kényelmesen meg tudjuk nézni a rengeteg helyszínt. 

 

Éjszaka Monfalconeban.

 

 

KEDD, BARLANGOS NAP

 

 

Skocjan-barlang: Európa talán legérdekesebb barlangját nézzük meg Szlovéniában. Több túrából lehet választani! Jelentős cseppkőbarlang. De érdekességét a legnagyobb földalatti európai kanyon miatt vívta ki. Hatalmas hegyi folyó dübörög a 100 méternél is magasabb barlangi térben. A túra csúcspontja az a híd, ami magasan a folyó felett ível át. Elképesztő hely! Belépős!

 

 

Pestre érkezés 22:00 körül.

 

 

 

 Költség: 118.000 Ft/fő. Július 20-ig 60.000 Ft, augusztus 13-ig 58.000 Ft fizetendő.

 

Tájékoztatás és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

Jelentkezési határidő: július 20.