Szász-Svájc és Cseh-Svájc, 2024. március 15-17.

 

Időpont: 2024. március 15-17. (péntek-vasárnap, hosszú hétvége )

Utazás: prémium különbusszal

Szállás: Hrenskóban, panzióban, 2-3-4 személyes szobákban

Étkezés: egyénileg, szálláson reggelik

Felszerelés: esőkabát, jókedv, személyi, 20 EUR, 500 CZK

Biztosítás: egyénileg történik

Találkozó: március 15. 5:00  Ecseri út és Üllői út kereszteződésében lévő Burger Kingnél. Megközelíthető a Kék Metróval, Ecseri út megállóig. 5:15-kor indul a busz!

 

 

 

 Európa egyik legszebb vidékére utazik csapatunk, a német-cseh határvidékre. A sziklalabirintus mindkét ország kiemelkedő látnivalója. A svájci elnevezés, svájci festők után alakult ki, akik ezen a vidéken jártak réges-régen. Ezen utazásunk 100%-ban a természet szerelmeseinek szól, de azért némi műemléket is láthatunk, az út során. A túrákon sziklatornyokat, hasadékokat járunk be, ami ki van építve biztonságosan, bárkinek! Látjuk majd Európa legnagyobb természetes kőboltívét a cseh oldalon. Majd német oldalon a híres Bastei sziklaegyüttest is felkeressük.  FIGYELEM!!! Az út saját társaságunk részére szerveződik és zártkörű! 

 

 

 

 

                                                                                                  PROGRAM

 

 

PÉNTEK

 

 

Cseh-Svájc: délután a híres Pravcicka brana sziklakaput keressük fel, ami a legnagyobb kontinensünkön. 95 CZK a belépő. Működik itt egy muzeális vendéglő is, ódon hangulattal. Táv: 6 km. Utána 3 km-t gyalogolunk még a Kamenice-patak szurdokvölgyében. Hrensko idős házai, szinte a sziklák alá lett beépítve, olyan szűk a hely. Egy séta keretében felkereshető. Ezen a napon a Cseh-Svájc nyugati részén barangolunk. 

 

 

 

SZOMBAT

 

 

Szász-Svájc:  a német oldalon először a híres Bastei szikla viaduktot keressük fel. Ami részben természetes, részben kőkockákból épített. Szürreális, erődítményszerű megjelenése, Németország egyik legvonzóbb látnivalója. Egy része fizetős, az épített részének. Sok kilátópontot keresünk fel. Látjuk magasból az Elbát is. 5 km a táv. A második helyszínünkön délután mászkálunk. Az Ostrau falutól keleti irányban járunk, aminek Schrammsteine a neve. Szintén egy zegzugos sziklalabirintus. Ezen a túrán is lépcsők és létrák segítik a haladást. Ismét kilátunk az Elba völgyére. Táv: 7 km. 

 

 

 

VASÁRNAP

 

 

Cseh-Svájc: folytatjuk, az első napon megismert cseh oldal bejárását, a keleti résszel. Ezúttal a Jetrichovice feletti sziklatornyokat járjuk be. 2 sziklatornyot és egy sziklás hegytetőt járunk be. Lépcsők és létrák segítik a haladásunkat. Táv:6 km. A 2 kőtorony megmászása kihagyható, a szédülősöknek.  

 

 

Pestre érkezés 23:00 körül.

 

 

 

 Költség: 62.000 Ft/fő. A busz előlegezésére, 62.000 Ft-ot március 2-ig kell utalni.

 

Tájékoztatás és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

 

 

Jelentkezési határidő:  március 2.