Morva-karszt, 2023. július 1.

Időpont: 2023. július 1. (szombat) 

Utazás: fiatal, prémium nagy busszal 

Étkezés: otthonról szendvicsek, Blanskoban étterem lehetőség

Felszerelés: bakancs, jókedv

Okmány, deviza: személyi, 500-800 CZK (fogyasztástól függően)

Biztosítás: egyénileg történik.

Találkozó: július 1. 5:00  Ecseri út és Üllői út kereszteződésében lévő Burger Kingnél. Megközelíthető a Kék Metróval, Ecseri út megállóig. 5:15-kor indul a busz!

 

 

 

 Közép-Európa egyik legnagyobb és legmélyebb szakadékbarlangjához utazunk. Emellett megtekintünk egy reneszánsz várkastélyt és a cseh gasztronómiát se hanyagoljuk. Egy tartalmas nap Csehországban. Ezt a barlangot egyszer látni kell! FIGYELEM!!! Az út saját társaságunk részére szerveződik és zártkörű! 

 

 

 

 

 

                                                                                                                             PROGRAM  

 

 

 

Punkva-szakadékbarlang: Csehország legmélyebb és legérdekesebb szakadékbarlangjához utazunk. A 138 méter mély szakadék -ami Macocha néven ismert- a Punkva-barlang beszakadt, óriási mennyezete. A barlang bejáratához fél órás gyaloglás szükséges, egy völgyben. A vezetett túra az itthon is ismert cseppkő barlanggal kezdődik. Több méteres álló és függő cseppkövekkel. A túra szenzációja egyértelműen a 138 méteres óriási lyuk aljához történő megérkezés. A látvány leírhatatlan. Tenyérnyi égbolt, sok zöld növényzet és a mérhetetlen űr. Ezután csónakokba ülünk és a Punkva-patak barlangi medrében haladunk. Egyszer még ki is szállunk, egy cseppköves terem miatt. A túra vége egy csónakkikötőben ér. 1 órás vezetés. Innen még felkapaszkodunk gyalogosan (van lanovka is) a szakadék tetejéhez és a balkonokon most felülről látjuk a hatalmas méreteket. Innen egy 1 km-re még elsétálunk egy sziklaszirthez, ahol pompás a kilátás a szurdokvölgyre. Vissza a buszhoz ugyanazon útvonalon. Táv: 8 km. Belépő: 320/270 CZK.

 

 

Blansko: a város reneszánsz várkastélyát nézzük végig. A kert és a várudvar, öntöttvas szobrokkal díszített. A  kastélyban neoreneszánsz tárgyakat, építészetet, művészi öntöttvasgyártási és régészeti kiállítást találunk. A belépő 100 CZK. Öreg fákkal és egy kis tóval vár a kastély kertje. Vacsorázni is van mód, a város éttermeiben. A végén szupermarketben lehet olcsó és jó minőségű cseh termékeket vásárolni. 

 

 

 

 Érkezés: 22:00 körül. 

 

 

Költség: 19.500 Ft/fő. A buszt le kell előlegezni, ezért 19.500 Ft-ot június 12-ig kell fizetni

 

Tájékoztatás és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

Jelentkezési határidő: június 12. Ezen túl már a várólistások jöhetnek a megmaradt helyekre!