Medve-szurdok+csúcshódítás, 2024. szeptember 28.

Időpont: 2024. szeptember 28. (szombat) 

Utazás: prémium nagy busszal 

Étkezés: otthonról szendvicsek, hütte is akad

Felszerelés: bakancs, esőkabát, jókedv

Okmány, deviza: személyi, 30 EUR

Biztosítás: egyénileg történik.

Találkozó: szeptember 28. 5:00  Ecseri út és Üllői út kereszteződésében lévő Burger Kingnél. Megközelíthető a Kék Metróval, Ecseri út megállóig. 5:15-kor indul a busz!

 

 

 

  A híres osztrák szurdokot járjuk be, ami ismét megnyit a nyáron. 600 és 1250 méteres szinttel bíró túrák közül lehet választani. Ezt a vad szurdokot, egyszer mindenkinek látni kell. Akiben van elég erő, az kiállhat egy 1720 méteres hegy tetejére is. FIGYELEM!!! Az út saját társaságunk részére szerveződik és zártkörű! 

 

 

 

 

 

                                                                                                                             PROGRAM  

 

 

 

 

Medve-szurdok: az ismét megnyitott, híres stájer szurdokot keressük fel. A 9 km-es alaptúrán 600 métert emelkedünk, ami egyenletes oszlik el, így még gyerekkel is bejárható. Kiépített, tériszonyos mentes útvonal. A hatalmas kőfalak között haladva, rengeteg vízesést érintünk. Célunk a Teichalm-tó, ahol hütte is található. Buszunk is itt parkol. Egyirányú útvonal, nem körtúra! Az útvonal felénél is található egy hütte. 20-30 EUR kp legyen mindenkinél. Belépő+étel-ital fogyasztás. 

 

 

 

Hochlantsch-csúcs: az 1720 méter magas orom, már az erdőhatár fölé emelkedik, így onnan remek panoráma adódik, az Alpok keleti részére. Az osztrákosan megszokott csúcskereszttel lehet fotózkódni. Aki ezt a kiegészítő túrát választja, arra 1250 m szintemelkedés vár. Csak haladóknak! Innen még 600 méter ereszkedés vár a túrázóra, a Teichalm-tóig. Itt egyesül ismét a 2 csapat és éri el a buszunkat. Gyakorlatilag a Medve-szurdok túra második szakaszánál (az imént említett közbenső hütténél) válik szét a két társaság.

 

 

 

 

 

Érkezés: 23 óra körül. 

 

 

Költség: 20.000 Ft/fő. Szeptember 2-ig szükséges fizetni, a busz előlegezésére.

 

Tájékoztatás és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

Jelentkezési határidő: szeptember 2. Ezen túl már a várólistások jöhetnek a megmaradt helyekre!