Szádelői-völgy és Kassa, 2023. november 18.

Időpont: 2023. november 18. (szombat) 

Utazás: prémium nagy busszal 

Étkezés: otthonról szendvicsek, Kassán étterem lehetőség

Felszerelés: bakancs, jókedv

Okmány, deviza: személyi, 10-30 EUR (fogyasztástól függően)

Biztosítás: egyénileg történik.

Találkozó: november 18. 6:00  Ecseri út és Üllői út kereszteződésében lévő Burger Kingnél. Megközelíthető a Kék Metróval, Ecseri út megállóig. 6:15-kor indul a busz!

 

 

 

 Közép-Európa egyik legnagyobb mészkő szurdokát járjuk be. Délután a magyar történelem egyik fontos városába, Kassára látogatunk. A túra és kultúra kedvelői is megtalálják ezen a napon a kedvükhöz megfelelőt.  FIGYELEM!!! Az út saját társaságunk részére szerveződik és zártkörű! 

 

 

 

 

 

                                                                                                                             PROGRAM  

 

 

 

Szádelői-völgy: a magyar határtól mindössze 5 km-re található a tekintélyes méretű szurdokvölgy Szlovákiában. Bejárata dél felé néz, aljában patak bukdácsol, több tucat zúgón át. 3-400 méter magas. A völgy teljes hossza 12 km, de ebből, az első 4 km látványos és szűk. Pompás látnivalói a mészkőtornyok, amit alulról és majd felülről is látunk. A 12 km-es körtúra a völgyben kezdődik, majd jobbra, meredeken kikapaszkodik a bevágódás tetejéig. Itt több, nagyszerű szirtről van belátás. Fontos tény, hogy ekkor már a fák túl vannak a lombhulláson és jobban látni a kőtornyokat és eleve az egész képződményt. B verzióként, lehet a völgyben is maradni és felmenni tovább, amíg jól esik, majd vissza. A busz a szurdok bejáratánál parkol majd. 

 

 

Kassa: a belvárosban körülnézünk. Uralja a főteret az egyik legszebb Kárpát-medencei gótikus templom, a Szent Erzsébet dóm. Impozáns a közeli Orbán harangtorony is. Továbbá a Szent Mihály kápolna. A városi színház és 2 műemléktemplom a tér további látnivalója. A vasútállomás felé találjuk a Jakab-palotát, ami neoreneszánsz. Érdekes látnivaló a belvárosban, Rákóczi fejedelem Rodostói házának másolta. Ami belül eredeti török berendezésű. Érdemes a nap zárásaként egy sztrapacskát vacsorázni. 

 

 

 

 Érkezés: 22:00 körül. 

 

 

Költség: 15.500 Ft/fő. A buszt le kell előlegezni, ezért 15.500 Ft-ot november 3-ig kell fizetni

 

Tájékoztatás és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

Jelentkezési határidő: november 3. Ezen túl már a várólistások jöhetnek a megmaradt helyekre!