BENELUX államok, 2024. április 30-május 5.

Időpont: 2024. április 30-május 5. (kedd-vasárnap) 3 NAP SZABI!

Utazás: prémium nagy busszal 

Szállás: egyszerű hotelekben, 2-3-4 személyes szobákban, 4 országban

Étkezés: közös boltolások, számtalan étterem, reggelik a szálláson

Felszerelés: bakancs, esőkabát, jókedv

Okmány, deviza: személyi, 100-200 EUR (fogyasztástól függően)

Biztosítás: egyénileg történik.

Találkozó: április 30. 6:00  Ecseri út és Üllői út kereszteződésében lévő Burger Kingnél. Megközelíthető a Kék Metróval, Ecseri út megállóig. 6:15-kor indul a busz!

 

 

 

 Ezen az úton eljutunk Nyugat-Európa szívébe, a BENELUX államokba. Megnézzük a világ legnagyobb virágos kertjét, csónakázunk egy mesefaluban a csatornákon, eljutunk két gyönyörű belga városba és Luxembourg belvárosát is felkeressük. Továbbá a cseheknél túrázunk két szépséges homokkő területen, valamint bemegyünk Passau óvárosába is.  FIGYELEM!!! Az út saját társaságunk részére szerveződik és zártkörű! 

 

 

 

 

 

                                                                                                                             PROGRAM  

 

 

 

 

KEDD, HOMOKKŐ NAP

 

 

Jesovice: meglehetősen izgalmas és alig ismert kőfaragásokat találunk a falu határában. Kőfejeket, barlangokat, építményeket faragott ki egy művész itt, a 19.században. Amíg ide el nem jön az ember, el se hiszi, hogy ez csak úgy szabadon látogatható egy erdőben. Rendkívüli látnivaló. Táv: 7 km.  3 órát töltünk itt.

 

 

SZERDA, SZIKLAVÁROS NAP

 

 

Tísa sziklaváros: a német határ közelében, egy cseh falu felett található a legkevésbé ismert cseh sziklaváros. A sziklatornyok között, kifaragott lépcsőkön, hasadékokon keresztül haladunk, hol fenn, hol lenn. Egy igazán szép sziklabirintus ez, ahol nincsenek sokan és lehet nyugodtan fotózni. Táv: 6 km. Belépő 80 CZK.  3 órát töltünk itt.

 

 

CSÜTÖRTÖK, HOLLAND NAP

 

 

Giethoorn csatornafalu: Hollandia északi részén fekvő, mesebeli falu. Az egyik legszebb település Európában. A középkor óta, az utak helyett csatornákon közlekedik mindenki, autók helyett csónakkal jár még a lakosok is. Kis szigeteken laknak a helyiek, szép kertekkel és olykor szalmatetős házakban. A csatornákat magas fák is övezik. Elektromos csónakokkal járjuk be a területet. De van lehetőség hidakon át gyalogosan is közlekedni. 

 

 

Lisse: kétségtelenül az urazásunk csúcspontja, a világ legnagyobb virágoskertje. A Keukenhof nevet viselő területen, 7 millió virágot találunk, 32 hektáron. A legnagyobb példányszámban a tulipánok képviseltetik magukat. Nárciszok, gyöngyikék, krókuszok, kockás liliomok, rhododendronok is találhatóak a méretes kertben. 19,5 EUR a belépő és hétköznap leszünk itt, a tömeg elkerülése végett. 

 

 

Noordwijk: a városka az Északi-tenger partján fekszik. Homokos tengerpartján teszünk egy sétát. 

 

 

Rengeteg szélmalom van az országban, azokat útközben látni fogjuk.  

 

 

PÉNTEK, BELGA NAP

 

 

Brugge: Belgium legszebb óvárosa kihagyhatatlan látnivaló. A csatornákkal átszőtt várost, csodaszép házak díszítik. A flamand város a középkor óta érintetlenül maradt fenn. Fóbb látnivalói a városháza, Európa legmagasabb kőtemploma, Begina házak, harangtornyok a 13. századból, Szent vér templom. Brugge rengeteg fotótémát ad a turistának. UNESCO helyszín. 

 

Gent: ismét egy UNECO által védett óvárosba járunk. A szokásos szépséges házak és csatornák mellett, 2 kiemelkedő látnivalója van a városnak. Egyik a Szent Bavo székesegyház, a másik a Gravensteen vízivár. Ez utóbbi a legnagyobb Európában. Mindkettő középkori és látogatható. 

 

 

SZOMBAT, LUXEMBURGI NAP

 

 

Luxembourg: a miniállam festői fekvésű fővárosában töltjük a délelőttöt. Az Alzette-folyó sziklák között kanyarog, ez maga a belváros. A Bock-szirten találunk kazamatákat. Történelmi völgyhíd Adolf néven. Notre Dame katedrális. Nagyhercegi palota. Ingyenes tömegközlekedés! 

 

 

VASÁRNAP, PASSAUI NAP

 

 

Passau: a város érdekessége, a fekvésében rejlik. Az óvárosnál egyesül a Duna, az Inn és az Ilz folyók. A kék, a zöld és a fekete folyó egyesül és után 3 színbe pompázik. Az Inn nagyobb vízhozamú itt, mégis Duna néven halad tovább. A belváros barokk épületei, egy keskeny földnyelven találhatóak. Egy hídon át jutunk fel a várba, ahonnan pompás a kilátás. A városban van Gizella királyné sírja. 

 

 

 

 

 

 Érkezés: 23:00 körül. 

 

 

Költség: 196.000 Ft/fő. 49.000 Ft-ot január 8, február 8, március 8 és április 8-ig szükséges fizetni.

 

Tájékoztatás és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

Jelentkezési határidő: január 8. Ezen túl már a várólistások jöhetnek a megmaradt helyekre!