XOPQBNMKK
Velencei karnevál, 2019. február 16-18. PDF Print E-mail
Buszos országjárás

 

Időpont: 2019. február 16-18. (szombat-hétfő) 1 nap szabi!

Utazás: különbusszal

Szállás: 4 személyes apartmanokban, Gradoban

Étkezés: otthonról szendvicsek, Grado és Velence éttermek

Mit hozzak? túrabakancs, esőkabát, jókedv :-) 

Okmány, deviza: személyi, 50 EUR 

Biztosítás: egyénileg történik. 

Találkozó: február 16. 6:00  Ecseri út és Üllői út kereszteződésében lévő Burger Kingnél. Megközelíthető a Kék Metróval, Ecseri út megállóig. 

6:15-kor indul a busz! 

 

 

A világhírű farsangi eseményt nézzük meg ezúttal! Velence és a környező szigetek már önmagában is óriási művészeti élmény. Ehhez jön még a maskarások felvonulásának hangulata. Az oda-vissza úton 2 egyedi szlovén élménnyel gazdagodunk. Egyrészt egy barlangi folyót nézünk meg, másrészt egy sziklafalban épült várat. A 3 kiemelkedő élmény mellett 2 éjszakát eltöltünk az olasz tengerparton, további élményekkel gazdagodva. FIGYELEM!!! Az út saját társaságunk részére szerveződik és zártkörű!

 

 

                                                                                      PROGRAM

 

 

 

SZOMBAT, PREDJAMA NAP

 

 

 

Predjama sziklavár: ez a világ legnagyobb sziklavára, amit a Guinness rekordok is jegyeznek! 6 szintes lovagvár, 12. századi alapokon. 123 méteres sziklafalhoz simul. Elölről vár, hátulról barlang. Egyedülálló a világon! Kívülről megtekintjük.

 

 

Grado: kis Velencének is nevezik. Ugyanis 2 középkori gáton közelíthető meg. Kevésbé híres fürdőhely az Adrián. Még annyira nem lepték el a turisták. A hangulatos kisvárosban érdemes sétálni és vacsorázni. Homokos tengerparttal és több kikötővel rendelkezik. 

 

 

 

VASÁRNAP, VELENCEI NAP

 

 

 

Velence közelében vonatra szállunk, ami az óvárosba repít minket. 5,3 EUR a retúr jegy.

 

 

Velencei karnevál: a világ egyik leghíresebb turisztikai attrakciójára egy egész napot szánunk! A farsangi időszak kezdetén járunk itt, amikor kevesebb a látogató. Az Adria királynője, a víz városa. Cölöpökre épült műremekek tömény élménye vár ránk. Az épülettömbök között csatornák jelentik a közlekedési útvonalat. A déli órákban tartják a nagy csónakos felvonulást, amiért elsősorban jöttünk. Az egyedi jelmezekbe öltözött csoportok, egyedülálló nevezetesség. Főbb látnivalók: Szent Márk székesegyház, Loggetta, Piazzetta, Dózse palota, Sóhajok hídja, Szt Mária székesegyház illetve rengeteg palota kápráztatja el az utazót. Murano és Burano szigetekre érdemes áthajózni! Érdemes váltani Vaporetto napi jegyet, ami minden hajóra érvényes 24 órán át. 20 EUR.

 

 

 

HÉTFŐ, SKOCJAN NAP 

 

 

 

Olasz termékeket vásárolunk szupermarketben (paradicsom, bor, tészta stb).

 

 

Skocjan-barlang: Szlovénia Grand Canyonjának is nevezik, ami a föld alatt terül el. Óriási méretű barlangtermei aljában a Reka folyó halad át. 47 méter magasan sétálunk a folyó felett egy hídon. Elképesztő a látvány! A 3 km-es túraút 2 óra alatt járható be és 16 EUR. A barlangban -a kanyon mellett- cseppkő is található bőségesen. 

 

 

 

 

 

22:00 körül érünk a kiinduló pontra. 

 

 

 

Költség: 36.000 Ft/fő. A buszt le kell foglalni, ezért 21.000 Ft-ot január 10-ig kell fizetni. A szállást a helyszínen kell fizetni!

 

Tájékoztatás és jelentkezés:  CLOAKING címen.

 

Jelentkezési határidő: január 10. Ezen túl már a várólistások jöhetnek a megmaradt helyekre!